- Tipologia
- Tesi sperimentale
- Argomento
- Impatto di trattamenti enzimatici nell'estrazione fenolica da uve appassite / Impact of enzyme treatments in the phenolic extraction from dehydrated grapes
- Disponibile dal
- 01/10/2024
- Presso
- DISAFA Enologia sede di Alba
- Altre informazioni
[Italiano]
Attività: Impatto del trattamenti enzimatici nell'estrazione fenolica da uve appassite; analisi dei parametri di base delle uve, preparazione dei campioni per le prove di estrazione, analisi del contenuto fenolico derivante da estrazione simulata.
Attività collegata al progetto STRAWINE
Progetto di tesi di laboratorio chimico disponibile presso la sede di Alba. Periodo di interesse: ottobre-dicembre 2024.
[English]
Activity: Impact of enzyme treatments in the phenolic extraction from dehydrated grapes; analysis of grape basic parameters, sample preparation for extraction trials, analysis of the phenolic content obtained from the simulated extraction.
Phenolic evaluation through time of wines undergoing processes of controlled oxigenation; analysis of basic parameters and of the phenolic content after different times of storage.Activity tied to the project STRAWINE
Thesis project available at the Alba university venue. Period: October-December 2024.
- Stato
- Assegnata
Rivolgersi a:
- Docente
- Simone Giacosa
- simone.giacosa@unito.it
- Telefono
- +39-011-670-3997